| suomeksi | etusivu |

Sukupuolten tasa-arvon edistäminen on mitä ajankohtaisinta. Olemme jälleen havainneet, että saavutettu tasa-arvo sukupuolten välillä ei ole pysyvä tila, vaan tasa-arvon edistämistoimien tulee olla jatkuvia. Myös toimintatapoja tulee kehittää.

Miten tasa-arvotyötä tehdään? Miten sitä tulisi tehdä? Onko vaihtoehtoja projektimuotoisuudelle? Tulisiko kehittää uusia tasa-arvotyön muotoja? Miten hyödyntää osaamista ja osaajia? Kuinka tasa-arvo saavutettaisiin? Miten tasa-arvosta saataisiin pysyvää? Miten maakunnissa tapahtuvaa tasa-arvotyötä voitaisiin/pitäisi tukea?

Näitä kysymyksiä pohditaan

Tasa-arvopäivillä

Helsingissä 1.-2.10.

#tasaarvopäivät ovat tasa-arvotoimijoiden valtakunnalliset neuvottelupäivät, jotka järjestävät verkostomme kanssa yhteistyössä tasa-arvoviranomaiset.

Mukana myös vuoden kuumimmat tasa-arvonimet, kuten

    • Johanna Kantola, Hanna Ylöstalo ja Anna Elomäki jotka olivat maukana tekemässä hallitusohjelmaan mallisuvauksen "extempore" ja masinoivat laajaksi paisuneen professoreiden ja akateemisten toimijoiden kampanjan, jolla vaadittiin hallituksen päätöksiin sukupuolivaikutusten arviointia
    • Tarja Filatov, eduskunnan työelämä ja tasa-arvovaliokunnan puheenjohtaja
    • Tarja Heinilä-Hannikainen, Tasa-arvoyksikön johtaja
    • Malin Gustavsson, joka palkittiin Vuoden Kristiina -tasa-arvopalkinnolla ja Leena Teräs, joka palkittiin Naisten ääni -tasa-arvopalkinnolla
    • ajatushautomo Hattu, joka on ansiokkaasti lanseerannut uusia lähestymistapoja sukupuolten tasa-arvoon, kuten laajaa kansainvälistäkin mainetta saavuttanut #allmalepanel sekä ympäri maata kiertänyt Feministiset kiroiluiltamat
    • TASAN -verkosto, joka on aloittanut laajan kansalaisliikkeen sukupuolten tasa-arvon edistämiseksi
    • Naisasialiitto Unioni, joka on lanseerannut mm. F-klubi keskustelukulttuurin ja pitkäjänteisesti toiminut feminismin lippulaivana
    • Seta, joka on mm. väsymättömästi ajanut tasa-arvoista avioliittolakia ja eri sukupuolisten ihmisoikeuksia
    • uuden hallituksen tasa-arvoministeri Juha Rehula
    • lisäksi paikalla monia muita, kuten SINÄ

 

Tilaisuus on avoin kaikille
tasa-arvon parissa työskenteleville ja
tasa-arvon edistämisestä kiinnostuneille!

 

Tasa-arvopäivillä keskustellaan sukupuolten tasa-arvosta, kuullaan mielenkiintoisia alustuksia, jaetaan kokemuksia ja osaamista, verkostoidutaan, opitaan uutta sekä kehitetään tasa-arvotyön tekemisen tapoja.

Perinteiseen tapaan myös osallistujat voivat varata ajan omalla puheenvuorolleen. Kokemuspörssissä esitellään ideoita ja kokemuksia tasa-arvotyöstä sekä keskustellaan niistä muiden kanssa. Puheenvuoro voi olla myös kumppanihaku esim. projekteihin tai vaikkapa foorumi, jossa tiedotetaan uusista tasa-arvotyön innovaatioista. Sana on vapaa!

Tasa-arvopäivillä lanseerataan myös tasa-arvohankkeiden arkistointifoorumi, sekä uusi verkkoympäristö tasa-arvokeskustelulle ja tasa-arvotyön jatkokehittämiselle. Päivillä voi myös rekisteröityä valtakunnalliseen tasa-arvoverkostoon.

Paikalla on myös laaja posterinäyttely sekä tasa-arvoaiheista tuotemyyntiä.

Tasa-arvoverkoston toiminta on aloitettu syksyllä 2012, joten tapaamisessa suunnittelemme myös verkoston toiminnan jatkoa.

Ohjelma tästä linkistä >>

Ilmoittautuminen >>


Tule mukaan viemään tasa-arvoa eteenpäin!

 

Päivän järjestelyistä vastaavat Tasa-arvoyksikkö, Tasa-arvotiedon keskus sekä Valtakunnallinen tasa-arvoverkosto

 

Tasa-arvopäivillä tapahtunutta:

 • Puheet, esittelyt, kokemuspörssimateriaalit >>
 • Muistiot tulossa...

Tasa-arvopäivillä sovittua:

Työstöä jatketaan innokylä -verkkoympäristössä > valtakunnallinen tasa-arvoverkosto

 

logo Lisätietoja ta-verkosto (a) ged-scanning.com tai facebook, jossa ilmoitetaan myös tapahtumaan liittyen päivityksistä. Seuraa meitä myös twitterissä.

Ota yhteyttä - tule mukaan!

>> etusivulle
päivitetty 2.10.2015